Flebologie

‘Uw been is onze eer’
Esthetische behandeling van spataders

Hebt u last van ontsierende spataders of kleine ‘spiders’ (teleangiëctasieën of micro-spataders)? Wij bieden u ‘state of art’-methodes om u te helpen, aangepast aan uw specifieke situatie.

Onze manier van werken steunt op enkele belangrijke pijlers. Vooreerst een uitgebreid vooronderzoek met Duplex-Triplex-scanning en translumiscentie ter identificatie en het in kaart brengen van uw spataderprobleem. Ten tweede een dialoog tussen u en de arts, waarbij u de nodige uitleg ontvangt over uw probleem en de mogelijkheden om deze te behandelen. Tijdens dit gesprek geven wij u de ruimte om al uw vragen hieromtrent beantwoord te zien. Ten slotte zullen wij niet nalaten u ook een realistisch uitzicht te geven op het finaal te behalen resultaat, rekening houdend met de reeds bestaande lokale factoren.

Voor ‘spiders’ of micro-spataders wordt gewerkt met sclerotherapie en diverse producten. Dit is een behandeling waarbij een irriterende stof in deze adertjes wordt gespoten. Deze stof wekt een ontstekingsreactie van de vaatwand op. Door het dragen van steunkousen gedurende drie tot zeven dagen na deze behandeling worden de vaten dichtgedrukt en verdwijnen de spataders sneller en zijn er minder klachten. Tijdens de opvolgende consulten zal u de voor u noodzakelijke verdere behandelingen ontvangen.

Voor de middelgrote spataders, die geen operatie nodig hebben, kunnen wij u helpen met de moderne Foam-sclerotherapie, waarbij uw zieke aders met een soort schuim worden gevuld. Dit schuim ‘verteert’ de zieke ader en na enkele weken is alles verdwenen. Dokter Spoelstra was één van de eerste in België die hiermee is gestart en heeft hierdoor kunnen participeren in de eerste grote internationale Europese studie die het bewijs leverde van de grote voordelen van deze techniek. Hij is ook medeauteur van een standaardwerkboek hierover (Foam Sclerotherapy, A Textbook, John J. Bergan, Van Le Cheng, Chapter 10, Harry Spoelstra).

Voor de grote stam-spataders wordt de allernieuwste 1470nm Endo Laser-techniek gebruikt. Via een mini-opening in de huid kan de grote zieke ader worden dicht gebrand. De dicht gebrande ader verschrompelt volledig en is na zes weken verdwenen. De ingreep gebeurt meestal onder plaatselijke verdoving en geeft een uitstekend esthetisch resultaat. Na deze quasi pijnloze ingreep kan u onmiddellijk al uw activiteiten hernemen en bestaat er dus geen werkverlet. Gedurende de eerste twee weken draagt u een steunkous.

Voor de zieke zijtakken die niet met Foam of de Endo Laser behandeld kunnen worden, wordt de Müller-techniek toegepast. Dit is een methode waarbij door middel van mini-openingen in uw huid de takken chirurgisch worden verwijderd. Dit gebeurt onder lokale verdoving. Na enkele maanden zijn deze littekentjes al niet meer terug te vinden, waardoor ook hier een prima esthetisch resultaat bekomen wordt.

Tenslotte gebruiken wij een speciale mini-puntlaser voor de behandeling van couperose en in sommige gevallen de ‘finishing step’ in de esthetische behandeling van uw been.

Specialisten

Behandelingen

Contact

Heeft u een vraag of wenst u een afspraak, aarzel niet ons vrijblijvend te contacteren op het nummer +32 50 44 33 44 of laat uw bericht na op ons contactformulier.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid.   Meer info OK