Cosmipolis Clinic  
 
 
  Ik zoek meer info over  
 
Borsten pijl
Gezicht pijl
Gehoor pijl
Haar pijl
Huid pijl
Lichaam pijl
Tanden pijl
 
Cosmipolis Cosmipolis Cosmipolis
 
 

Narcose

 
 
Cosmipolis Clinic is
a member of the:
 
 
 
 
 
 
 
Anesthesie komt van het Grieks en betekent "geen gewaarwording". Door toediening van verdovingsmiddelen voelt men tijdelijk geen pijn meer. We onderscheiden meerdere vormen van anesthesie, ook wel narcose genoemd.


Lokale anesthesie

De lokale verdoving of plaatselijke verdoving wordt gegeven door een arts, maar vereist geen aanwezigheid van anesthesist. Hierbij wordt een kleine hoeveelheid verdovend middel ingespoten in en rond de zone waar men moet behandeld worden. U bent tijdens de volledige ingreep bij bewustzijn en bent nadien onmiddellijk te been.

Deze vorm van narcose vereist geen overnachting; u kan perfect naar huis. Wel raden wij aan om u te laten vergezellen door uw partner of familie en zelf geen voertuig te besturen. U hoeft voor deze verdoving niet nuchter te blijven. Enkel het opvolgen van een paar simpele richtlijnen volstaat.


Algemene anesthesie

Dit is de vorm van narcose waarbij u volledig slaapt. U kunt zich nadien ook niets van uw ingreep herinneren. Hier is wel aanwezigheid van de anesthesist vereist.

Vroeger waren mensen vaak misselijk na een algemene narcose. Vandaag merkt men hier nog weinig hinder van.

Voor deze vorm van narcose moet men wel nuchter binnenkomen. Dit betekent dat men minstens zes uren vóór opname geen vloeibaar of vast voedsel mag innemen. Afhankelijk van de duur van de narcose zal u al dan niet moeten blijven overnachten.

Tussen bovenstaande vormen onderscheiden we ook nog regionale anesthesie en lokale verdoving met sedatie. Welke vorm van verdoving ook gekozen wordt, dit gebeurt steeds in samenspraak tussen chirurg en anesthesist.

Sommige mensen hebben angst wanneer ze over algemene narcose horen praten. Dat is helemaal nergens voor nodig. Laat u bij enige twijfel door uw arts geruststellen.

Voor meer info in verband met anesthesie verwijzen wij u graag door naar de website van de "Belgische Vereniging voor Anesthesie en Reanimatie": www.bvar.be

Belgische Vereniging voor Anesthesie en Reanimatie
lijn
top
 
 
 
Belgian Society for Private Clinics
 
Bekijk onze bedrijfsfilm
bedrijfsfilm
 
Digitale nieuwsbrief

Schrijf u in op onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten
 
Naam *
E-mail *
 
 
Cosmipolis Clinic

Sint-Claradreef 77
8000 Bruges (Belgium)
T +32 (0)50 44 33 44
F +32 (0)50 44 33 69

pijl2info@cosmipolis.be
 
Reclamebureau Blont
privacy policy