Cosmipolis Clinic  
 
 
  Ik zoek meer info over  
 
Borsten pijl
Gezicht pijl
Gehoor pijl
Haar pijl
Huid pijl
Lichaam pijl
Tanden pijl
 
Cosmipolis Cosmipolis Cosmipolis
 
  Flebologie  
 
Cosmipolis Clinic is
a member of the:
 
 
 
 
 
 
 
Esthetische behandeling van Spataders
“Uw been is onze eer”

Hebt u last van ontsierende spataders of kleine “spiders” (teleangiëctasieën of micro-spataders)? Wij bieden u “state of the art” methodes om u te helpen, aangepast aan uw specifieke situatie.

Onze manier van werken steunt dan ook op enkele belangrijke pijlers:

Vooreerst een uitgebreid vooronderzoek met Duplex-Triplex scanning en Translumiscentie ter identificatie en het in kaart brengen van uw spataderprobleem.

Ten tweede een dialoog tussen u en de arts, waarbij u de nodige uitleg ontvangt over uw spataderprobleem en de mogelijkheden om deze te behandelen . Tijdens dit gesprek geven wij u de ruimte om al uw vragen hieromtrent beantwoord te zien. Ten slotte zullen wij niet nalaten u ook een realistisch uitzicht te geven op het finaal te behalen resultaat rekeninghoudend met de reeds bestaande lokale faktoren.

Voor “spiders” of micro-spataders word gewerkt met sclerotherapie en diverse producten. Dit is een behandeling waarbij een irriterende stof in deze adertjes wordt gespoten. Deze stof wekt een ontstekingsreactie van de vaatwand op. Door het dragen van steunkousen gedurende drie tot zeven dagen na deze behandeling worden de vaten dichtgedrukt en verdwijnen de spataders sneller en met minder klachten. Tijdens de opvolgende consulten zal u de voor u noodzakelijke verdere behandelingen ontvangen.

Voor de middelgrote spataders, die geen operatie nodig hebben kunnen wij u helpen met de moderne Foam-sclerotherapie, waarbij uw zieke aders met een soort “schuim” worden gevuld. Dit schuim “verteert” de zieke ader en na enkele weken is alles verdwenen. Dr. Spoelstra was één van de eerste in België die hiermee is gestart en heeft hierdoor kunnen participeren in de eerste grote internationale Europese studie die het bewijs leverde van de grote voordelen van deze techniek. Hij is ook medeauteur van een standaardwerkboek hierover. (Foam Sclerotherapy, A Textbook, John J. Bergan, Van Le Cheng, Chapter 10, Harry Spoelstra)

Voor de grote “stam” spataders wordt de allernieuwste 1470nm Endo-laser techniek gebruikt. Via een mini opening in de huid kan de grote zieke ader worden dichtgebrand. De dichtgebrande ader verschrompeld volledig en is na 6 weken verdwenen. De ingreep gebeurt meestal onder plaatselijke verdoving en geeft een uitstekend esthetisch resultaat. Na deze quasi pijnloze ingreep kan u direct al uw activiteiten hernemen en bestaat er dus geen werkverlet. Gedurende de eerste twee weken draagt u een steunkous. Voor de zieke zijtakken die niet met Foam of met de Endolaser behandeld kunnen worden, wordt de Müller techniek toegepast. Dit is een methode waarbij dmv mini openingen in uw huid de takken chirurgisch worden verwijderd. Dit gebeurt onder lokale verdoving. Na enkele maanden zijn deze littekentjes al niet meer terug te vinden waardoor ook hier een prima esthetisch resultaat bekomen wordt.

Tenslotte gebruiken wij een speciale mini-puntlaser voor de behandeling van couperose en in sommige gevallen voor de “finishing step” in de esthetische behandelingen van uw been.
lijn
Specialist(en)
lijn
Dr. H. Spoelstra
lijn
Relevante trefwoorden
lijn
- couperose
- spataderen
- wijnvlek
lijn
top
 
 
 
Belgian Society for Private Clinics
 
Bekijk onze bedrijfsfilm
bedrijfsfilm
 
Digitale nieuwsbrief

Schrijf u in op onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten
 
Naam *
E-mail *
 
 
Cosmipolis Clinic

Sint-Claradreef 77
8000 Bruges (Belgium)
T +32 (0)50 44 33 44
F +32 (0)50 44 33 69

pijl2info@cosmipolis.be
 
Reclamebureau Blont
privacy policy